Διεθνή

Με χειροπέδες μεταφέρονται οι παράτυποι μετανάστες

Με χειροπέδες μεταφέρονται οι παράτυποι μετανάστες Με χειροπέδες μεταφέρονται οι παράτυποι μετανάστες
Με χειροπέδες και κλούβες της Αστυνομίας και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου, περίπου 150 παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τα ελληνικά νησιά.

Οι μετανάστες έφτασαν με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» από τη Μυτιλήνη και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στη χώρα.

Ένας μετανάστης, μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες, ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν περίπου 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" τόνισε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν ταξίδεψαν από το νησί με χειροπέδες αλλά με πλαστικές μιας χρήσεως.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, πρόκειται για υπηκόους Πακιστάν και και άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι κρατούνται για να επαπροωθηθούν στις χώρες καταγωγής τους.

Απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός οτι πρόκειται για κρατούμενους και η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού απο την Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες, γιατί εκτός των άλλων απαγορεύεται, αλλά ήταν απλώς υπό την επιτήρηση των αστυνομικών που τους συνόδευαν.

Όταν έφτασαν στον Πειραιά, οι αστυνομικοί τους φόρεσαν προσωρινά χειροπέδες έως ότου φτάσουν οι κλούβες της Αστυνομίας, που τους μετέφεραν στην Κόρινθο.