Life

Πόσο κόστισε το βασιλικό δείπνο μετά την κηδεία του τέως: Το μενού κι οι καλεσμένοι

Πόσο κόστισε το βασιλικό δείπνο μετά την κηδεία του τέως: Το μενού κι οι καλεσμένοι
Δείπνο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας η οικογένειά του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Μετά το πέρας της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, ακολούθησε το μεσημέρι δείπνο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», όπου παρευρέθηκαν υψηλοί προσκεκλημένοι, βασιλείς, διάδοχοι θρόνων και πρίγκιπες, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εκπομπών «Πρωινό» αλλά και «Super Κατερίνα», το δείπνο ξεκίνησε με μια ψαρόσουπα - κακκαβιά - ενώ όλο το γεύμα βασίστηκε στην ελληνική κουζίνα και περιελάμβανε κυρίως θαλασσινά: λευκή σφυρίδα, σολομό, καλαμαράκια και γαρίδες.

Επιπλέον στο τραπέζι υπήρχαν νηστίσιμος μουσακάς, σπανακόπιτα, 4 σαλάτες και ντολμαδάκια.

Ο Γιώργος Λιάγκας, μάλιστα, αποκάλυψε ότι το δείπνο στοίχησε 40.000 ευρώ, περίπου 200 ευρώ το άτομο.

Πρώτοι στο δείπνο έφτασαν η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφίας και ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος που χαιρέτισαν τον κόσμο. Λίγο αργότερα έφτασε η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας. Ένα τέταρτο μετά έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά με τα πέντε παιδιά τους και τα εννέα εγγόνια.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν ακόμη ο γιος της Μαργαρίτας, πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, μαζί με τον δεύτερο γιο της Γιόακιμ, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος-Γουστάβος ΙΣΤ΄  με τη βασίλισσα Σίλβια, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον με την πριγκίπισσα Μέτε Μαρίτ. 

Παρέστησαν και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών που είχαν έρθει στην Αθήνα, όπως οι δύο κόρες της βασίλισσας Ισπανίας, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα και τα παιδιά τους....