Life

Το λάθος που κάνουμε στο μπάνιο και μπορεί να «ξυπνήσει» την ακμή

Το λάθος που κάνουμε στο μπάνιο και μπορεί να «ξυπνήσει» την ακμή Φωτογραφία: Pixabay
Ίσως χρειαστεί να επαναξιολογήσεις τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς στο μπάνιο.

Σε πολλές περιπτώσεις, το ξέβγαλμα του conditioner ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας του ντους σου φαίνεται σαν ένα έξυπνο στρατηγικό σχέδιο ομορφιάς.

Ενώ είσαι απασχολημένη με τον καθαρισμό του σώματός σου, την απολέπιση ή το ξύρισμα, μπορείς να δώσεις χρόνο στα ενυδατικά συστατικά του conditioner να δράσουν και να ενισχύσουν σημαντικά την υγεία και την ποιότητα των μαλλιών σου. Ωστόσο, εάν αυτό ακούγεται σαν το τυπικό σχήμα φροντίδας που ακολουθείς, ίσως χρειάζεται να το επαναξιολογήσεις - ιδίως εάν έχεις έρθει αντιμέτωπη με την ακμή του σώματος.

Σύμφωνα με το SELF Magazine, σε ένα πρόσφατο TikTok video με περισσότερες από 21.000 προβολές, η δερματολόγος Lindsey Zubritsky, MD , μοιράστηκε ένα κοινό λάθος που μπορεί να προκαλέσει ακμή στο στήθος και την πλάτη:

«Παρατηρώ ότι πολλοί από εσάς βάζετε conditioner στα μαλλιά σας, τα τυλίγετε, αφήνοντάς του χρόνο να δράσει και το ξεπλένετε στο τέλος του ντους».

Το πρόβλημα με αυτή την πρακτική εστιάζει στο ότι τα υπολείμματα του conditioner που στάζουν στην πλάτη, στο στήθος ή και σε άλλα μέρη του σώματός σου, μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματος και να προκαλέσουν ενοχλητικά σπυράκια εάν δεν καθαριστούν οι περιοχές σωστά με νερό και αφρόλουτρο.

Επομένως, η σειρά με την οποία χρησιμοποιείς τα προϊόντα μέσα στο ντους έχει καθοριστική σημασία. Ξεκίνησε ιδανικά από την κορυφή - λούσε και περιποιήσου πρώτα τα μαλλιά σου και έπειτα ολοκλήρωσε τη ρουτίνα του μπάνιο σου με τον καθαρισμό και τη φροντίδα του σώματός σου.

Εάν έχεις τώρα ενεργή ακμή στο σώμα, ακολούθησε αφενός αυτή τη τη συμβουλή και αφετέρου επένδυσε σε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό σώματος ενισχυμένο με συστατικά που καταπολεμούν την ακμή.

Αν κάνεις αυτό το λάθος στο ντους μπορεί να προκληθεί έξαρση ακμής στο σώμα σου