Life

Πρίγκιπας Χάρι: Η Sun έβαλε «παράνομα στο στόχαστρο» τη Μέγκαν Μαρκλ

Πρίγκιπας Χάρι: Η Sun έβαλε «παράνομα στο στόχαστρο» τη Μέγκαν Μαρκλ Φωτογραφία: EPA
Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι υποστήριξαν ότι η Sun έβαλε παράνομα στο στόχαστρο τη Μέγκαν Μαρκλ, μέσω ιδιωτικού ερευνητή.

Ο ερευνητής παρείχε πληροφορίες για δύο δημοσιεύματα του 2016 που αφορούσαν τη Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι δικηγόροι του δούκα του Σάσεξ, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Πρόκειται για θέματα που δημοσιεύθηκαν λίγο αφού ξεκίνησε η σχέση του ζευγαριού. Η News Group Newspapers, στην οποία ανήκει η Sun, αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη έχει οριστεί για τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, στη μάχη του πρίγκιπα Χάρι εναντίον της NGN, οι δικηγόροι του υποστήριξαν επίσης ότι η εταιρεία πλήρωσε ντετέκτιβ προκειμένου να υποκλέψουν τηλεφωνικές συνομιλίες που τον αφορούσαν.

Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του εκδοτικού ομίλου, για χακάρισμα κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, η ευρύτερη καταγγελία για παράνομη συγκέντρωση πληροφοριών με άλλα μέσα είναι πιθανό να εξεταστεί στη δίκη.

Πριν από αυτό, δικαστής πρέπει να κρίνει αν ο δούκας μπορεί να προσθέσει νέες καταγγελίες σε βάρος της NGN. Οι δικηγόροι θέλουν να επικαιροποιηθεί κομμάτι της υπόθεσης, κάτι που προσπαθεί να εμποδίσει η αντίπαλη πλευρά.

Ο «ερωτοχτυπημένος» πρίγκιπας Χάρι και τα μηνύματα στη Μέγκαν Μαρκλ

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα, ο πρίγκιπας Χάρι θέλει τώρα να κάνει αγωγή για 235 δημοσιεύματα. Το παλιότερο είναι από το 1994 και τα τελευταία δύο αφορούν τις πρώτες ημέρες της σχέσης του με τη Μέγκαν Μαρκλ, το 2016.

Τα τελευταία δύο δημοσιεύματα περιλαμβάνουν πληροφορίες που δόθηκαν από τον Αμερικανό ιδιωτικό ερευνητή Ντάνο Χανκς, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, αναφέρει το BBC. Το ένα από τα δημοσιεύματα ανέφερε ότι ο «ερωτοχτυπημένος» πρίγκιπας βομβάρδιζε τη Μέγκαν Μαρκλ με γραπτά μηνύματα.

Το 2021 ο Ντάνο Χανκς παραδέχθηκε μιλώντας στο BBC ότι απέκτησε λεπτομερείς προσωπικές πληροφορίες για τη Μέγκαν Μαρκλ, μεταξύ άλλων τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον αριθμό του κινητού της και είχε συγκεντρώσει έναν φάκελο με στοιχεία για τη ζωή της, για λογαριασμό της Sun.

Τότε, η εφημερίδα είχε απαντήσει πως είχε ζητήσει μόνο νόμιμη έρευνα και ότι είχε δώσει οδηγίες στον Χανκς να ενεργήσει στο πλαίσιο του νόμου. Επίσης, η Sun ανέφερε ότι ποτέ δεν ζήτησε από τον ντετέκτιβ τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ και πως δεν χρησιμοποίησε για παράνομες πρακτικές τις πληροφορίες που εκείνος παρείχε.

Στην ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι παρότι ο δούκας του Σάσεξ δεν μπορεί να κάνει αγωγή για χακάρισμα κινητού, τώρα θέλει να διεκδικήσει αποζημίωση για την υποκλοπή κλήσεων από σταθερά τηλέφωνα, μεταξύ άλλων με κοριούς.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της NGN υποστηρίζουν ότι πρέπει να απορριφθούν αυτά τα αιτήματα, επειδή είναι πολύ διαφορετικά από τους αρχικούς ισχυρισμούς του πρίγκιπα Χάρι. Επίσης, ανέφεραν ότι οι καταγγελίες για τα δύο δημοσιεύματα που αφορούν στη Μέγκαν Μαρκλ δεν πρέπει να εξεταστούν, επειδή είναι ζητήματα που αφορούν την αμερικανική νομοθεσία.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή και στη συνέχεια ο δικαστής αναμένεται να αποφασίσει τι θα εξεταστεί στη δίκη του ερχόμενου Ιανουαρίου.