Life

Eurovision 2024: Πιθανότατα θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Joost Klein

Eurovision 2024: Πιθανότατα θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Joost Klein Φωτογραφία: EPA/ JESSICA GOW
Ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας για τον Ολλανδό τραγουδιστή που αποβλήθηκε από τη Eurovision 2024.

Ο Joost Klein, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας στη Eurovision 2024 που αποκλείστηκε από τον μουσικό διαγωνισμό λίγες ώρες πριν από τον τελικό, πιθανότατα θα κατηγορηθεί για απειλές, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία.

Στο πρωτοφανές για την ιστορία της Eurovision περιστατικό, ο 26χρονος τραγουδιστής αποβλήθηκε μετά την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία μια γυναίκα εικονολήπτρια, για περιστατικό που έγινε στα παρασκήνια στα παρασκήνια του διαγωνισμού.

Η έρευνα για το περιστατικό ολοκληρώθηκε και η απόφαση για τις κατηγορίες θα ληφθεί «τις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας, Τζίμι Μόντιν, δίχως να διευκρινίσει τη φύση των απειλών που καταγγέλθηκαν.

«Αναμένουμε ότι πιθανότατα θα υπάρξει δίωξη», επεσήμανε από την πλευρά του ο αστυνομικός που είναι επικεφαλής της υπόθεσης, ο Εμίλ Άντερσον. Η διαδικασία της δίωξης αναμένεται να διαρκέσει 6-8 εβδομάδες, συμπλήρωσε μιλώντας στο SVT. Σύμφωνα με τη Sydsvenska, εφημερίδα του Μάλμε, η διατύπωση απειλών συνήθως τιμωρείται με επιβολή προστίμου.

Μετά τον αποκλεισμό του Joost Klein, η ολλανδική δημόσια τηλεόραση, Avrotros, εξέφρασε σοκ για την απόφαση. Ο τραγουδιστής έκανε «απειλητική κίνηση» εναντίον εικονολήπτριας, αλλά δεν την ακούμπησε, επεσήμανε.

«Ενάντια στη συμφωνία, τον βιντεοσκόπησαν την ώρα που είχε κατέβει από τη σκηνή και έσπευδε στο green room. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost επανειλημμένα έδειξε ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό δεν έγινε σεβαστό», ανέφερε ακόμα η Avrotros, σημειώνοντας ότι παρότι πρότεινε «διάφορες λύσεις» στην EBU, τελικά ο 26χρονος αποβλήθηκε από τη Eurovision 2024.