Life

Φειδίας Παναγιώτου: Ο απολιτίκ YouTuber που έπιασε στον ύπνο την Κύπρο

Φειδίας Παναγιώτου: Ο απολιτίκ YouTuber που έπιασε στον ύπνο την Κύπρο
Περισσότεροι από 657.000 Κύπριοι ψηφοφόροι επέλεξαν να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο τού ανεξάρτητου Φειδία Παναγιώτου

Ενας απολιτίκ YouTuber έστειλε αδιάβαστα τα κόμματα που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές 2024 στην Κύπρο. Ο Φειδίας Παναγιώτου, που κατέβηκε στις εκλογές... μόνος του, κατάφερε να κερδίσει έδρα στο ευρωκοινοβούλιο. Σε συνδυασμό με την άνοδο του ΕΛΑΜ (η Χρυσή Αυγή της Κύπρου, που βγάζει ευρωβουλευτή), είναι σαφές ότι το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο εισέπραξε από τους ψηφοφόρους ένα ηχηρό χαστούκι.

Περισσότεροι από 657.000 Κύπριοι ψηφοφόροι επέλεξαν να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος αξιοποίησε το εκτόπισμα που έχει στους νέους, μέσα από τα social media, πιάνοντας στον ύπνο τους άλλους υποψηφίους.

Οπως σχολιάζει ο «Φιλελεύθερος», «Ο κ. Φειδίας Παναγιώτου κατάφερε να εισπράξει την απαξίωση των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος, να οδηγήσει νέους στις κάλπες. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι ψήφοι του προέρχονται από ανθρώπους, νέους ηλικιακά, που δεν ψήφισαν στο παρελθόν και ως εκ τούτου προήλθαν από την αποχή».

Η πρώτη δήλωση του Φειδία Παναγιώτου μετά την εκλογή του, θύμιζε... διάγγελμα (με τρεμάμενα χέρια):

{https://www.youtube.com/watch?v=0T59thCf5O8&t=1s}

Ποιος είναι

Γιος παπά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της παρουσίας του στο YouΤube και το TikTok, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί, αν περάσει την πύλη των Βρυξελλών.

Όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον Alpha Kύπρου, φορούσε σορτσάκι, σακάκι και τρεις γραβάτες.

{https://www.youtube.com/watch?v=qngAHn4EXZU&t=1s}

Εχει πάνω από 2,6 εκατ. ακόλουθους στο YouTube. Ο νεαρός Κύπριος επί τρεις μήνες κοιμόταν σε sleeping bag έξω από τα γραφεία της «SpaceX», μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Ελον Μάσκ.

{https://www.instagram.com/p/CnsUKp1y9vy/?utm_source=ig_web_copy_link}

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος πρόσφατα, κέρδισε μία Lamborghini από τον διάσημο YouΤuber Mr Beast, αφού με πείσμα δέχτηκε την πρόκληση να κρατάει για παραπάνω από 70 ώρες μέρος του super sport αυτοκινήτου, το οποίο τελικά πούλησε για 240.000 δολάρια.