Life

Mukbang: Η τάση που σε κάνει πλούσιο ενώ τρως, αλλά κρύβει και κινδύνους

Mukbang: Η τάση που σε κάνει πλούσιο ενώ τρως, αλλά κρύβει και κινδύνους
Αν σου αρέσει να τρως αλλά θες να βγάλεις και λεφτά μην αγχώνεσαι. Οι youtubers το ονόμασαν «Mukbang».

Σε όλους μας αρέσει να τρώμε και όλοι μας θέλουμε να βγάζουμε λεφτά. Πώς όμως μπορούμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο;. Οι Youtubers σου έχουν βρει την λύση εδώ και καιρό, αφού το Mukbang ήρθε και στην Ελλάδα. Τώρα θα μου πεις μα καλά τι είναι το Mukbang και γιατί είναι τάση;.

Ο όρος προκύπτει από τις κορεατικές λέξεις meongneun (τρώω) και bangsong (μεταδίδω). Μιλάμε δηλαδή, για eating show, με αυτούς που τρώνε να αλληλοεπιδρούν με το κοινό τους.  Αυτό υπάρχει στα Social Media ,σε όλον τον κόσμο. Μιλάμε για αρκετά μεγάλες ποσότητες φαγητού είτε χορηγικές είτε είναι απλά τυχαίες επιλογές των creators.

Δεν είναι λίγοι οι Youtubers που έχουν φτάσει και τα 1.000.000.000 views μόνο και μόνο για να τρώνε, μπορεί να τρώνε και να απαντάνε σε ερωτήσεις του κοινού, να κάνουν storytimes ή να μην μιλάνε καθόλου και όλο το βίντεο να είναι αυτοί που απλά τρώνε. 

{https://www.youtube.com/watch?v=MWV0ouPtGxs}

Τo 2020, έγινε  μια έρευνα σχετικά με τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των θεατών και τις συνέπειες του να παρακολουθείς ένα βίντεο mukbang, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως επιλέγουν να τα βλέπουν για κοινωνικούς, σεξουαλικούς, ψυχαγωγικούς και διατροφικούς λόγους ή έναν τρόπο του απλά να ξεφεύγουν, ώστε να μην νιώθουν μοναξιά.

Το Mukbang είναι μια ένοχη απόλαυση αλλά και άκρως επικίνδυνη για αυτούς που το κάνουν με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η υγεία τους και να  φτάνουν και στον θάνατο.

Το συγκεκριμένο τρεντ πλέον έχει έρθει και στην Ελλάδα με πολλούς τικ τοκερς και Youtubers να βγάζουν λεφτά από μικρή ηλικία μόνο...τρώγοντας.

{https://www.youtube.com/watch?v=CtnkiqXQFYc&t=1s}