Life

Οι Queen πούλησαν τον κατάλογο των τραγουδιών τους για πάνω από 1 δισ. δολάρια

Οι Queen πούλησαν τον κατάλογο των τραγουδιών τους για πάνω από 1 δισ. δολάρια Φωτογραφία: IMDB
Τον κατάλογο των Queen αγόρασε η Sony.

Πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένο κατάλογο στην ιστορία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα τραγούδια των Queen άγγιξαν τα 1,27 δισ. δολάρια.

Πηγές επιβεβαίωσαν στο Variety, τη συμφωνία και τώρα η Sony βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης του καταλόγου, του εμπορικού και όλων των επιχειρηματικών προνομίων της μπάντας. Σύμφωνα με το Variety, το μόνο κομμάτι που δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία είναι οι live εμφανίσεις.

Πηγές υποστήριξαν στο Variety ότι η συμφωνία έκλεισε στα 1,27 δισ. δολάρια, ποσό που φέρει τον κατάλογο των Queen στην κορυφή της λίστας του είδους. Το 2021, ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε τα τραγούδια του στη Sony για περίπου 500 εκατ. δολάρια. Έναν χρόνο αργότερα η Sony απέκτησε τον κατάλογο του Μπομπ Ντίλαν. Αλλά και το 50% των κομματιών του Μάικλ Τζάκσον έναντι σχεδόν 600 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Variety, υπήρχε και άλλος που ήθελε να αποκτήσει τον κατάλογο των Queen αλλά σταμάτησε στα 900 εκατ. δολάρια. Η επιμέλεια της συμφωνίας των Queen παραμένει κάπως περίπλοκη, δεδομένου ότι η Disney κατέχει επί του παρόντος τα δικαιώματα ηχογράφησης του συγκροτήματος στις ΗΠΑ και τον Καναδά σύμφωνα με μια συμφωνία που συνήφθη κάποια στιγμή στη δεκαετία του '90.

Η Universal Music Group είναι επίσης ο παγκόσμιος διανομέας του συγκροτήματος και θα παραμείνει για τα επόμενα λίγα χρόνια μέχρι να λήξει το υπάρχον συμβόλαιο. Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας, τα επιζώντα μέλη των Queen, Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον, και οι διαχειριστές της περιουσίας του Φρέντι Μέρκιουρι είναι όλοι ίσοι μέτοχοι της Queen Productions Ltd και ανέφεραν έσοδα 52 εκατ. δολαρίων το 2022.