Life

Γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι επιστρέφει στην κλινική του

Γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι επιστρέφει στην κλινική του Φωτογραφία: INSTAGRAM
Ο άνθρωπος που αναρωτιόταν για τον Μάθιου Πέρι «πόσα θα πληρώσει αυτός ο βλάκας» για κεταμίνη.

Γιατρός που κατηγορείται ότι προμήθευε παράνομα με κεταμίνη τον Μάθιου Πέρι πριν από τον θάνατο του ηθοποιού, επιστρέφει εντός της εβδομάδας στο ιατρείο του.

Ο δικηγόρος του δρ. Σαλβαδόρ Πλασένσια επιβεβαίωσε στο NBC News ότι ο γιατρός σκοπεύει να επιστρέψει στη δουλειά του, στην κλινική επειγόντων περιστατικών που έχει στο Καλαμπάσας του Λος Άντζελες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πλασένσια δήλωσε αθώος στην κατηγορία για συνωμοσία για προμήθεια κεταμίνης και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο δικαστής έγκρινε ότι πρέπει να τοποθετήσει επιγραφή στην πόρτα της κλινικής του που να ενημερώνει τους ασθενείς ότι εκκρεμεί δίκη σε βάρος του.

Επίσης, σε κάθε επίσκεψη οι ασθενείς πρέπει να υπογράφουν ένα έγγραφο στο οποίο δηλώνουν ότι κατανοούν τις κατηγορίες σε βάρος του γιατρού και πως δίνουν τη συγκατάθεσή τους προκειμένου να τους κουράρει, σύμφωνα με τον Guardian.

Πώς εμπλέκεται ο γιατρός στον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τις ημέρες πριν από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι χορηγήθηκαν στον ηθοποιό τουλάχιστον 20 δόσεις κεταμίνης. Τις τελευταίες ώρες της ζωής του, έκανε τρεις ενέσεις.

Στην τελευταία περίπτωση, ο Μάθιου Πέρι- σύμφωνα με τις αρχές- ζήτησε από τον βοηθό του, Κένεθ Ιγουαμάσα, να του κάνει «μια μεγάλη δόση» και να του ετοιμάσει το τζακούζι. Ο Ιγουαμάσα- που είναι ένας από τους κατηγορούμενους- του έκανε την ένεση, έφυγε από το σπίτι για κάποιες δουλειές και όταν επέστρεψε βρήκε τον ηθοποιό νεκρό μέσα στο τζακούζι.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Πλασένσια προμήθευε με κεταμίνη τον Ιγουαμάσα. Επίσης, κατηγορείται ότι έκανε ο ίδιος ενέσεις με την ουσία στον Πέρι, όπως και ότι έμαθε στον βοηθό του ηθοποιού πώς να του χορηγεί τις δόσεις.

Ο «Τσάντλερ», όπως έγινε γνωστός από τα «Φιλαράκια», έκανε θεραπεία με κεταμίνη για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Όμως, εκτιμάται ότι αναζήτησε εναλλακτικές πηγές για να προμηθεύεται την ουσία, όταν η κλινική που του έκανε τη θεραπεία άρχισε να περιορίζει τις δόσεις. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχε αρχίσει να προμηθεύεται παράνομα την ουσία, λόγω του «ανεξέλεγκτου» εθισμού του.

Οι συνομιλίες των γιατρών

Στις 14 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, ο Ιγουαμάσα επικοινώνησε με τον Πλασένσια και ζήτησε περισσότερη κεταμίνη. Ο γιατρός συμφώνησε να πάει στο σπίτι του ηθοποιού και να χορηγήσει «μια μεγάλη δόση». Όμως, υπήρξαν παρενέργειες και το σώμα του «πάγωσε».

Σύμφωνα με τον Ιγουαμάσα, ο Πλασένσια άφησε κι άλλα φιαλίδια με κεταμίνη στο σπίτι του Πέρι. Όμως, ο ηθοποιός ήθελε περισσότερα και ζήτησε από τον βοηθό του να επικοινωνήσει με άλλο προμηθευτή.

Ο Πλασένσια, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, έπαιρνε κεταμίνη από τον δεύτερο γιατρό που κατηγορείται για τον θάνατο του Πέρι, τον δρ. Μαρκ Τσάβεζ. Ο τελευταίος φαίνεται να είχε δώσει μια συνταγή για κεταμίνη στον Πλασένσια, για τον Πέρι.

Ο Ιγουαμάσα ανέφερε ότι αγόρασε κεταμίνη αξίας περίπου 55.000 δολαρίων τον μήνα πριν από τον θάνατο του Πέρι, μεταξύ άλλων από τον Πλασένσια, τον Τσάβεζ και τη «βασίλισσα της κεταμίνης» Τζασβίν Σάνγκα.

Έπειτα από επίσκεψη στο σπίτι του Πέρι, τον Οκτώβριο του 2023, ο Πλασένσια έστειλε μήνυμα στον Τσάβεζ που του έγραφε: «Αν πάει καλά το σημερινό, μπορεί να έχουμε σταθερό πελάτη». «Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβεί», του απάντησε ο Τσάβεζ.

Επίσης, οι δυο τους συζήτησαν πόσο να χρεώνουν τον Πέρι. «Αναρωτιέμαι πόσο θα πληρώσει αυτός ο βλάκας», έγραψε ο Πλασένσια σε μήνυμα και ο Τσάβεζ του απάντησε: «Ας το ανακαλύψουμε».