Διεθνή

Ποια είναι η «Βασίλισσα της κεταμίνης» που προμήθευε τον Μάθιου Πέρι

Ποια είναι η «Βασίλισσα της κεταμίνης» που προμήθευε τον Μάθιου Πέρι Φωτογραφία: INSTAGRAM
Η Sangha φέρεται να προμήθευε τον Μάθιου Πέρι με κεταμίνη τουλάχιστον από το 2019

H φερόμενη ως έμπορος ναρκωτικών Jasveen Sangha, που αποκαλείται «βασίλισσα της κεταμίνης» από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ, είναι μία από τους πέντε ανθρώπους κατηγορείται ότι παρείχαν κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι.

Η Sangha είναι πλέον αντιμέτωπη με εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης και της διακίνησης κεταμίνης που οδήγησε σε θάνατο. Η Αμερικανο-Βρετανίδα δήλωσε αθώα την Πέμπτη για τις κατηγορίες που της αποδίδονται αλλά το αίτημά της για εγγύηση απορρίφθηκε και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη της τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Sangha δακινούσε την κεταμίνη που προκάλεσε το θάνατο του Πέρι στις 24 Οκτωβρίου 2023. Ωστόσο η κεταμίνη επιτρέπεται να χορηγείται μόνο από γιατρό και οι ασθενείς που έχουν λάβει κεταμίνη θα πρέπει να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση λόγω των πιθανών επιβλαβών συνεπειών της.

Η Sangha φέρεται να προμήθευε τον Πέρι με κεταμίνη τουλάχιστον από το 2019. Το σπίτι της στο Βόρειο Χόλιγουντ ήταν ένα «εμπόριο ναρκωτικών», είπε ο Μάρτιν Εστράντα, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. Εκέι φέρεται να βρέθηκαν περισσότερα από 80 φιαλίδια κεταμίνης, μαζί με χιλιάδες χάπια ανάμεσά τους μεθαμφεταμίνη, κοκαΐνη και Xanax.

Το σπίτι της, που ονομάζεται «Sangha Stash House» στο κατηγορητήριο, ήταν το σημείο όπου φέρεται να συσκεύαζε και να διακινούσε ναρκωτικά. «Ασχολείται μόνο με υψηλά ιστάμενους και διασημότητες», ανέφερε το κατηγορητήριο για την «βασίλισσα της κεταμίνης».Σύμφωνα με πληροφορίες η Sangha ήταν στον περίγυρο διασημοτήτων, είχε παραβρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ ενώ λίγο μετά τον θάνατο του Πέρι δημοσίευσε φωτογραφίες στα social media, όπου επιδείκνυε τον υπερβολικό τρόπο ζωής της, συμπεριλαμβανομένων πάρτι και ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και το Μεξικό.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς η Sangha προμήθευσε κεταμίνη στον Πέρι όταν ο συγκατηγορούμενός της Dr Salvador Plasencia έμαθε αρχικά ότι ο ηθοποιός ενδιαφέρεται για το φάρμακο. Το προμηθεύτηκε από τον επίσης συγκατηγορούμενο τους Dr Mark Chavez. Το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο dr. Plasencia δίδαξε επίσης στον βοηθό του Πέρι- και αυτός ανάμεσα στους κατηγορούμενους- Kenneth Iwamasa, πώς να κάνει ένεση κεταμίνης στον Πέρι. Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2023, η Sangha άρχισε να προμηθεύει τον Iwamasa με κεταμίνη ενώ οι εισαγγελείς λένε ότι γνώριζε ότι η κεταμίνη που διακινούσε θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα.

Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση του Πέρι, η επονομαζόμενη «βασίλισσα της κεταμίνης» θα αντιμετωπίσει υποχρεωτική ελάχιστη ποινή 10 ετών σε ομοσπονδιακή φυλάκιση και ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πόσο χρέωναν για την κεταμίνη

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι dr. Placencia και dr. Chavez φέρονται να χρέωναν τον Πέρι 2.000 δολάρια για ένα φιαλίδιο κεταμίνης, το οποίο ο δεύτερος αγόραζε περίπου 12 δολάρια. Από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023, ο Μάθιου Πέρι πλήρωσε στους γιατρούς 55.000 δολάρια σε μετρητά για 20 φιαλίδια κεταμίνης που θα χορηγούσε ο βοηθός του.