Οικονομία

Νέα Θεραπευτική Μονάδα Απεξάρτησης στα Τρίκαλα

Νέα Θεραπευτική Μονάδα Απεξάρτησης στα Τρίκαλα Νέα Θεραπευτική Μονάδα Απεξάρτησης στα Τρίκαλα
Τη λειτουργία Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης (ΘΜΦΑΕ), ανακοίνωσαν στον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Βαγγέλης Καφετζόπουλος, με τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, Μιχάλη Βενιζέλο, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό δίχτυ προστασίας σε συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πρόκειται για ένα πάγιο, παλαιό, χρονίζον αίτημα της τρικαλινής κοινωνίας, που επιλύει σειρά προβλημάτων σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους.

Η Μονάδα θα στεγαστεί στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου Τρικάλων (πρώην γραφεία Παθολογικής Κλινικής), όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης-διαμόρφωσης του χώρου. Κλιμάκιο του ΟΚΑΝΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο και παρόντες τον αντιπρόεδρο, Δήμο Φωτόπουλο και τον διευθυντή, Δημήτρη Πλατανιά, επισκέφθηκε τους χώρους του νοσοκομείου, συναντήθηκε με το ΔΣ και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Όπως δήλωσε ο κ. Καφετζόπουλος, η Μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει περίπου σε δύο μήνες, το αργότερο και θα εξυπηρετεί έναν ικανό αριθμό εξαρτημένων ατόμων από τα Τρίκαλα και τον γειτονικό νομό Καρδίτσας.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση και ευαρέσκειά του γι' αυτό το σημαντικό γεγονός, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ουσιαστική θεραπευτική συνδρομή σε συνανθρώπους μας.