Οικονομία

«Synergassia» στην Στερεά Ελλάδα από την Enterprise Greece

«Synergassia» στην Στερεά Ελλάδα από την Enterprise Greece «Synergassia» στην Στερεά Ελλάδα από την Enterprise Greece
Τριάντα οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών είχαν 800 κατ' ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεις (Β2Β) με επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia.

Οι συναντήσεις εντάσσονται στην τετραήμερη επιχειρηματική επίσκεψη, που συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη συνδρομή των τοπικών επιμελητηρίων από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου 2016.

Διπλωμάτες ξένων πρεσβειών από την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ, την Ινδονησία, την Ιορδανία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, το Καζακστάν, τον Καναδά, την Κίνα, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική, την Ουγγαρία, το Ουζμπεκιστάν, το Περού, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Τυνησία και τις Φιλιππίνες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική επιχειρηματική δυναμική, καθώς και να διερευνήσουν δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών.

Το πρόγραμμα Synergassia υλοποιείται από την Enterprise Greece, σε συνεργασία με τις ελληνικές περιφέρειες. Στόχος του είναι η προβολή της Ελλάδας και των Περιφερειών της στη διεθνή αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών, η προώθηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και η αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και των επενδυτικών ευκαιριών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Synergassia στη Στερεά Ελλάδα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, επισκέψεις σε βιομηχανίες και πρότυπες επιχειρήσεις σε Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα και, συγκεκριμένα, στις εταιρείες SABO SA, ΕΛΒΑΛ ΑΕ, SKL-Αφοί Σκλαπάνη, Κτήμα Χατζημιχάλη και Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες ΑΕ.

Επίσης, οι ξένοι διπλωμάτες ενημερώθηκαν για τις επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια ημερίδας, με θέμα «Το Επιχειρηματικό Προφίλ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Ευκαιρίες & Προοπτικές».
Τέλος, ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ο διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece Βελισσάριος Δότσης, συνυπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Enterprise Greece.