Οικονομία

Δήμος Βύρωνα: Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα

Δήμος Βύρωνα: Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα
Ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε στην ανάληψη των προνοιακών επιδομάτων ατόμων με ειδικές ανάγκες που κατοικούν στην πόλη μας. Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων.

Πληρώθηκαν επιδόματα σε δικαιούχους:

α. Που ήταν σε ισχύ η απόφαση χορήγησης επιδόματος (περίπου 700)

β. Που εγκρίθηκε η παράταση χορήγησης (50 περίπου)

γ. Που εγκρίθηκε η αίτηση τους για πρώτη φορά (περίπου 50)

Από το Νοέμβριο του 2015 με μεγάλη προσπάθεια, κόπο και αντιξοότητες, εργαζόμενοι του τμήματος ευπαθών ομάδων και ΑμεΑ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Χάρη στην προσπάθεια εργαζομένων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά και της Οικονομικής Υπηρεσίας, κατορθώσαμε να είμαστε ο πρώτος Δήμος που πλήρωσε μόνο με καθυστέρηση επτά (7) ημερών. Μάλιστα, με τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, είμαστε οι μόνοι Δήμοι που εξυπηρετήσαμε καινούργιες αιτήσεις.

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι υπηρεσία εξετάζει όλους τους φακέλους για να ελέγξει τη νομιμότητα τους.

Η ανάληψη από το Δήμο της χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σημαίνει για τους ωφελούμενους:

  • Γραφείο εξυπηρέτησης κοντά στο σπίτι τους
  • Μικρότερη αναμονή στις ουρές
  • Μικρότερη αναμονή έγκρισης του αιτήματος τους

Οφείλουμε να εξάρουμε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και συγκεκριμένα αναφέρω:

Τις Διευθύντριες κυρίες Βασιλική Βαγγελή και Σοφία Θωμόπουλου.

Πάνω απ' όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τρεις υπαλλήλους οι οποίοι από το Νοέμβρη του 2015 εργάστηκαν πάνω σ' αυτό το ζήτημα με ιδιαίτερο ζήλο, τις κυρίες Έρρικα Τζώρτζη, Ηρώ Πυρλή και κύριο Νίκο Μπαλοδήμα.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τις κυρίες Ειρήνη Πετρουτσοπούλου, Τερέζα Σαλέπη, Ουρανία Νικολόπουλου, Μαρίνα Δημητρακοπούλου, Στέλλα Νικολαΐδου, Μαρία Δαβερτζίκου, Δήμητρα Μπάζα, Ειρήνη Νανούρη και τους κυρίους Χρήστο Φούρκα, Παναγιώτη Αδαμόπουλο.