Οικονομία

ΠΟΕΕ-ΥΤΕ: Το χρονικό του λουκέτου στο Athens Ledra

ΠΟΕΕ-ΥΤΕ: Το χρονικό του λουκέτου στο Athens Ledra
H δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Athens Ledra από το ΙΚΑ και από την Alpha Bank, οδήγησε την επιχείρηση στην απόφαση να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας ενός από τα καλύτερα πεντάστερα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ – ΥΤΕ), «το λουκέτο ήταν προδιαγεγραμμένο όσο η διαχειρίστρια εταιρία πνιγμένη στα χρέη είχε αφεθεί στην τύχη της από τον άλλοτε κραταιό όμιλο της οικογένειας Παρασκευαΐδη. Η ειρωνεία είναι ότι ήλθε με αυξημένες πληρότητες σε μια εποχή που μόνες τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη».

Η εταιρία είχε υπερδανεισμό και χρέη προς το ΙΚΑ, τις Τράπεζες, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές. Η Ομοσπονδία ζητάει από το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να στηρίξει τους εργαζόμενους καθώς πρόκειται για πάνω από 200 θέσεις πλήρους η μερικής απασχόλησης.

Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι, που είχαν κατέλθει σε επίσχεση εργασίας, θέλοντας να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, είναι απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Μοναδική ελπίδα, είναι η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών για την όποια ελπίδα διάσωσης των θέσεων απασχόλησης.

Η ΠΟΕΕ ΥΤΕ επισημαίνει ότι η διαχείριση της αναστολής λειτουργίας του ξενοδοχείου και ο χειρισμός της απομάκρυνσης των πελατών, πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δυσφημίσει τον ελληνικό τουρισμό, όπως έγινε με το ξενοδοχείο Πεντελικόν.