Οικονομία

Νέα εγκύκλιος Πετρόπουλου για το ΕΚΑΣ

Νέα εγκύκλιος Πετρόπουλου για το ΕΚΑΣ Νέα εγκύκλιος Πετρόπουλου για το ΕΚΑΣ
Νέα εγκύκλιο για την χορήγηση του ΕΚΑΣ εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος

Ως προς τη χορήγηση του ΕΚΑΣ για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2016 σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Πετρόπουλου, ισχύουν τα εισοδηματικά κριτήρια και τα χορηγούμενα ποσά που ίσχυσαν για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2015.

Ειδικά για το εισοδηματικό κριτήριο που αφορά το ύψος της καταβαλλόμενης ακαθάριστης μηνιαίας κύριας και επικουρικής σύνταξης , που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 850,00 ευρώ , διευκρινίζεται ότι η συνδρομή του ή μη εξετάζεται επί των συντάξεων μηνός Απριλίου 2016 .

Επίσης προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκδιδόμενη σε ετήσια βάση ( και μέχρι το 2019 , δεδομένου ότι από 1.1.2020 η παροχή του ΕΚΑΣ καταργείται) αναπροσαρμόζονται τα ποσά που αναφέρονται στα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και τα ποσά του επιδόματος. Η έκδοση της προαναφερόμενης Κ.Υ.Α. αλλά και ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος για κάθε έτος πραγματοποιούνται το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, ώστε από 1η Ιανουαρίου κάθε έτους να μη χορηγείται ΕΚΑΣ σε μη δικαιούχους.