Οικονομία

Θετικός ο Κατρούγκαλος στη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου υγειονομικών

Θετικός ο Κατρούγκαλος στη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου υγειονομικών
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Θετικός εμφανίστηκε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Επαγγελματικό Ταμείο, από τους Υγειονομικούς Φορείς. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και στους τέσσερις προέδρους των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Φορέων, έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να διαπιστωθεί εάν πράγματι είναι εφικτή η δημιουργία ενός τέτοιου Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία θα πρέπει να κατατεθεί αναλογιστική μελέτη, που θα επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του Ταμείου, σύμφωνα με τα αποθεματικά του, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές και την ακίνητη περιουσία του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τις οριστικές αποφάσεις καλούνται να λάβουν τα διοικητικά συμβούλια τεσσάρων φορέων: Του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η δημιουργία ενός Επαγγελματικού Ταμείου, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ικανοποιητικότερες αποδόσεις στους τομείς των παροχών πρόνοιας και στέγης.