Οικονομία

OEXBE: 48άωρη απεργία στον κλάδο των λιπασμάτων

OEXBE: 48άωρη απεργία στον κλάδο των λιπασμάτων
Με ομόφωνη απόφαση, η Ομοσπονδία Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), προκήρυξε 48άωρη απεργία στον κλάδο των λιπασμάτων από την Τετάρτη 29/6/2016 και ώρα 6.00 π.μ έως και την Παρασκευή 1/7/2016 και ώρα 6.00 π.μ.

Αφορμή στάθηκαν τα σχέδια της Διοίκησης της εταιρείας Λιπασμάτων στην Καβάλα, που από την ΟΕΧΒΕ χαρακτηρίστηκαν « κόλαφος για τους εργαζόμενους» αφού στοχεύουν στην «εργολαβοποίησή τους». Μάλιστα, η εταιρία πρότεινε να ζητήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την απόλυσή τους και να επαναπροσληφθούν ως εργολαβικοί...

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ως «πρόκληση» την πρωτοβουλία της διοίκησης Λαυρεντιάδη να χρησιμοποιήσει δικαστικούς κλητήρες, για να θέσει σε διαθεσιμότητα κάθε εργαζόμενων στα λιπάσματα, που δεν δέχθηκε τους παραπάνω όρους.

Η ΟΕΧΒΕ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο σε μια βαριά χημική βιομηχανία να μην υπάρχει καθόλου μόνιμο προσωπικό στο σύνολο των εργαζομένων». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, ώστε «να μην επιτραπεί η καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας».