Οικονομία

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περικοπή στο μέρισμα του ΜΤΠΥ

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περικοπή στο μέρισμα του ΜΤΠΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για τις περικοπές στα επίπεδα του 60%, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο μέρισμά τους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ που αποτελεί συνέχεια συλλαλητηρίων, διαβημάτων και συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την τελευταία διετία.

Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωση, υπάρχει η πληροφορία ότι τελικά το μέρισμα θα χορηγηθεί την 1η Ιουλίου, δηλαδή με δύο μέρες καθυστέρηση, σε σχέση με τον προγραμματισμό που ήθελε η καταβολή να πραγματοποιείται στις 29 Ιουνίου.

Επίσης, γνωστοποιείται ότι για το τρέχον έτος τα μερίσματα περικόπτονται κατά 207 εκατ. ευρώ, για το 2016. Η περικοπή θα είναι αναδρομική, καθώς η έναρξή της οριοθετείται την 1/1/2016. Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα παρακρατηθούν από τους συνταξιούχους, σε δύο δόσεις, το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο.