Οικονομία

Eurogroup: Πιέσεις τη Δευτέρα για να «τρέξουν» τα νέα προαπαιτούμενα

Eurogroup: Πιέσεις τη Δευτέρα για να «τρέξουν» τα νέα προαπαιτούμενα Eurogroup: Πιέσεις τη Δευτέρα για να «τρέξουν» τα νέα προαπαιτούμενα
Στις Βρυξέλλες, σε δείπνο των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών, δόθηκε το μήνυμα να «τρέξει» η κυβέρνηση τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις.

Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο, ζήτησε από την κυβέρνηση να τελειώνουν τα προαπαιτούμενα το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου η δεύτερη αξιολόγηση να αρχίσει τον Οκτώβριο.

Οι θεσμοί ανησυχούν καθώς διαπιστώνουν μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του τέλους Ιουνίου για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και για αλλαγές στον ενεργειακό τομέα.

Επίσης, «βλέπουν» αντίσταση στη μεταφορά των επόμενων ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, ενώ ακόμη δεν έχει μεταφερθεί το υπόλοιπο 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμη, σε εκκρεμότητα παραμένει και η κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό, ενώ εκκρεμούν και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που πρέπει να γίνουν ώς τον Σεπτέμβριο.

Το EuroWorking Group προετοίμασε το Eurogroup της Δευτέρας, όπου η Ελλάδα θα είναι δεύτερο θέμα, μετά το Brexit.