Οικονομία

Στεφανιογράφο αποκτά το νοσοκομείο Καλαμάτας

Στεφανιογράφο αποκτά το νοσοκομείο Καλαμάτας Στεφανιογράφο αποκτά το νοσοκομείο Καλαμάτας
Ένα σύγχρονο στεφανιογράφο για τις ανάγκες του αιμοδυναμικού εργαστηρίου αποκτά το νοσοκομείο Καλαμάτας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και των επιχειρηματιών, Βίκυς Καρέλια και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.

Το μηχάνημα αυτό πρόκειται να αντικαταστήσει ένα ξεπερασμένο τεχνολογικά στεφανιογράφο, και θα προσθέσει στο νοσοκομείο Καλαμάτας ένα οργανωμένο και σύγχρονο ιατροτεχνολογικά αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Να σημειώσουμε ότι με δωρεές πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε να λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο, το οποίο στο ενεργητικό του έχει 1.000 στεφανιογραφίες και 230 αγγειοπλαστικές, από μια οργανωμένη επιστημονικά ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων, που δηλώνουν πως είναι έτοιμοι, για την εφαρμογή καθ' όλη την διάρκεια του 24ωρου, πρωτογενούς αγγειοπλαστικής, έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος σε δηλώσεις του εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και ευχαριστίες στους δωρητές, και τους διαβεβαιώνει ότι η μεγάλη τους αυτή προσφορά θα δώσει την δυνατότητα ώστε να σωθούν εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες συνανθρώπων μας.