Οικονομία

Κιουτσούκης-ΓΓ ΓΣΕΕ: Γαλέρα εργαζομένων ή κρεματόριο ανέργων η ΒΦΛ

Κιουτσούκης-ΓΓ ΓΣΕΕ: Γαλέρα εργαζομένων ή κρεματόριο ανέργων η ΒΦΛ
Για παράνομες απολύσεις και για καθεστώς τρομοκρατίας που επιβάλλει στους εργαζόμενους η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) κάνει λόγο ο γγ της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Νίκος Κιουτσούκης θεωρεί ότι η πρόταση της διοίκησης της εταιρίας προς το Σωματείο και τους εργαζόμενους συνοψίζεται σε δυο φράσεις: «ή στη γαλέρα και στο Νταχάου εργαζομένων ή στο κρεματόριο ανέργων». Ζητάει μάλιστα από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία, ιδιοκτησίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έχει ζητήσει έως και την οικειοθελή απόλυση των εργαζομένων. Στόχος είναι να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις άλλες εταιρίες, ως εργολαβικοί εργαζόμενοι. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) κατήγγειλε ότι η εταιρία προχώρησε σε μηνύσεις προς το σύνολο των εργαζομένων και ταυτόχρονα σε απολύσεις χωρίς αποζημίωση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρίας λιπασμάτων Νέας Καρβάλης Καβάλας, κατέβηκαν στην Αθήνας και διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, ενόψει τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης. Έκαναν λόγο για εκρηκτική κατάσταση και για ανάγκη η κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται για να αποκλιμακωθεί η ένταση.