Οικονομία

Ώρα μηδέν για το Athens Ledra Hotel

Ώρα μηδέν για το Athens Ledra Hotel Ώρα μηδέν για το Athens Ledra Hotel
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Έφτασε η στιγμή της κρίσης για το Athens Ledra Hotel, καθώς είναι προγραμματισμένο σήμερα να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός του ιστορικού ξενοδοχείου.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και έως πριν από λίγα 24άωρα υπήρχαν διαρροές για συμμετοχή τόσο από τον Ιβάν Σαββίδη, όσο και από δύο επενδυτικά funds, το ένα από το Κατάρ. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδιαφέρον προτίθεται να εκδηλώσει και μέλος της οικογένειας Παρασευαϊδη, όπου ανήκε το ξενοδοχείο έως πρόσφατα. Όμως η τιμή των 48 εκατ ευρώ, που έχει ορίσει η Alpha Bank μοιάζει πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Γι' αυτό και οι εκτιμήσεις των εργαζομένων είναι ότι τελικά ο πλειστηριασμός μάλλον θα κριθεί άγονος. Σε μια τέτοια περίπτωση δίνεται περιθώριο 60 ημερών για να προκηρυχθεί νέος αλλά με τίμημα κατά 50% χαμηλότερο από το αρχικό.

Εάν κάτι τέτοιο επαληθευτεί, τότε οι εργαζόμενοι θα εγκλωβιστούν ακόμα περισσότερο, αφού ευρισκόμενοι σε καθεστώς επιίσχεσης εργασίας, δεν θα μπορούν να ενταχθούν ούτε στον ΟΑΕΔ για να λάβουν επίδομα ανεργίας.

Σημειώνεται ότι οι οφειλές του ξενοδοχείου ανέρχονται στα 35 εκατ ευρώ. Εκτιμάται ότι εάν μπορούσε να καλυφθεί το παραπάνω τίμημα των 48 εκατ ευρώ, τότε θα υπήρχε η δυνατότητα να καταβληθούν απρόσκοπτα τόσο οι οφειλές προς τις τράπεζες, όσο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων.