Πολιτική

Νέα Αριστερά: Κανένα σχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια

Νέα Αριστερά: Κανένα σχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια
«Η κυβέρνηση έχει λεπτομερές σχέδιο για την στήριξη των τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων, όχι όμως για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με εναν στοιχειωδώς κοινωνικά δίκαιο τρόπο» σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Νέα πυρά της Νέας Αριστεράς στην κυβέρνηση αυτή τη φορά για τα κόκκινα δάνεια και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Την αύξηση των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλής προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Με λίγα λόγια, το κράτος αναλαμβάνει να βγάλει για άλλη μια φορά τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό των τραπεζών ρισκάροντας την εκ νέου αύξηση του δημοσίου χρέος αντί να εγγυηθεί τα δάνεια συνεπών δανειοληπτών ως ελάχιστο μέτρο κοινωνικής προστασίας» σημειώνει η Νέα Αριστερά και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων που παραλείπει πλήρως την κοινωνική διάσταση. Την ιδια στιγμή που αγνοείται η βασική λειτουργία των τραπεζών όσον αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αντίθετα, την ώρα που οι χιλιάδες νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, έχει λεπτομερές σχέδιο για την στήριξη των τραπεζών με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων».