Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Πρόσκληση για συνέχιση χρηματοδότησης στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Υπ. Εργασίας: Πρόσκληση για συνέχιση χρηματοδότησης στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας Υπ. Εργασίας: Πρόσκληση για συνέχιση χρηματοδότησης στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Πρόσκληση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στους φορείς που υλοποιούν Σχέδια Δράσης, στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», το νωρίτερο από την 1η-7-2016 μέχρι το αργότερο την 31η-10-2016, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου.

Στο σχετικό έγγραφο, ξεκαθαρίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα έως τις 29 Ιουλίου. Τονίζεται ότι οι φορείς που υλοποιούν τα συγκεκριμένα σχέδια δράσης και των οποίων ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση στις 30-06-2016, πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι έγγραφα:

1. Επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας
2. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του δικαιούχου και των τυχόν επιμέρους συμμετεχόντων φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την παράταση της συμμετοχής τους στο Κοινωνικό Εταιρικό Σχήμα
3. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Συμπράττοντος Δήμου για τη συνέχιση χρηματοδότησης του Έργου
4. Ανανέωση Ατομικών Συμβάσεων Εργασίας, μαζί με το σχετικό Πίνακα Προσωπικού, για το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται στις Κοινωνικές Δομές του Έργου (έμμεσα ωφελούμενοι), από τις οποίες να προκύπτει η απασχόλησή του μέχρι 31-10¬2016
5. Ανανέωση μισθωτηρίων/παραχωρητήριων των χώρων λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του Έργου για το διάστημα μέχρι 31.10.2016

Διαδικασία Χρηματοδότησης

Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αφορά σε υπηρεσίες, που παρέχονται από τη λήξη των πράξεων, το νωρίτερο από την 1η-7-2016 μέχρι το αργότερο την 31η-10-2016 και θα υλοποιηθούν μέσω προγραμματικών συμβάσεων χωρίς υποχρέωση υποβολής εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης μεταξύ του Αναδόχου (ο Δικαιούχος φορέας) και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αντικείμενο, τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων και τον προϋπολογισμό θα τηρηθεί αναλογική εφαρμογή των όρων που προέβλεπαν οι σχετικές προσκλήσεις και αποφάσεις ένταξης στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ 2007-2013.

Για τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης απαιτείται η προσκόμιση των ως άνω απαιτούμενων εγγράφων.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί ως προκαταβολή μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης. Η προκαταβολή ισούται με το 80% του συνολικού εγκριθέντος προϋπολογισμού και καταβάλλεται με την προϋπόθεση κατάθεσης των κάτωθι δικαιολογητικών:
1)Θεωρημένα αντίγραφα των δικαιολογητικών που ορίζει η Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με αριθμό ΠΟΛ 1072/20-3-2012, όπως ισχύει, ήτοι:
- Αποδεικτικό Υποβολής Κατάστασης Αποδοχών Υπαλλήλων.
- Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του τελευταίου τριμήνου σε σχέση με το Σχέδιο, όπως αυτή υποβάλλεται στο ΙΚΑ.
- Το έντυπο συγκεντρωτικής κατάστασης (Δ2) Προμηθευτών.

Η Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με αριθμό ΠΟΛ 1022/07-01-2014 (ΦΕΚ 179/31-01-14, τ.Β'), όπως ισχύει, ήτοι:
- Αντίγραφο της μηνιαίας-τριμηνιαίας κατά περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής κατάστασης Πελατών-Προμηθευτών

Η Απόφαση 5072/6/25-2-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΤ9Λ-Φ5Α) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ήτοι:
- Αντίγραφο της ηλεκτρονικής υποβολής Πινάκων Προσωπικού, δηλαδή τα κατά περίπτωση σχετικά έντυπα Ε3 «Αναγγελία Πρόσληψης», Ε4 «Πίνακες Προσωπικού», Ε9 «Συμβάσεις Εργασίας» που αφορούν το αντίστοιχο Σχέδιο
2) Βεβαίωση από την Τράπεζα ότι ο λογαριασμός του φορέα που τηρείται αποκλειστικώς για το έργο είναι άτοκος
3) Tα δικαιολογητικά που ορίζει το άρθρο 41, του Ν. 4129/2013 (ΦΕΚ Α'52), όπως τροποποιήθηκε από την παρ.2 του αρ.29 του Ν.4223/2013
4) Ακριβές αντίγραφο πρωτοκολλημένου εγγράφου με το οποίο ο Δικαιούχος διαβίβασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο τα δικαιολογητικά που ορίζει το άρθρο 41, του Ν. 4129/2013 (ΦΕΚ Α'52).

Η δεύτερη δόση καταβάλλεται ως αποπληρωμή με τη λήξη του έργου, και ανέρχεται κατ' ανώτατο στο 20% της συνολικής χρηματοδότησης. Προϋπόθεση είναι η υποβολή, εκ μέρους του αναδόχου, της Τελικής έκθεσης Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου μετά των συνημμένων παραστατικών.

Οι φορείς, που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν τα απαιτούμενα έγγραφα στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπόψη της Δ/νσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης (Σταδίου 29, Τ.Κ. 101 10, Αθήνα). Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων είναι η 29η Ιουλίου 2016 (έως τις 15.00μμ). Έγγραφα που κατατίθενται με οποιοδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, είναι εκπρόθεσμα και επιστρέφονται από την Υπηρεσία, χωρίς να αποσφραγιστούν.