Οικονομία

Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για να αρθεί το αδιέξοδο στον ΟΑΣΘ

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για ΟΑΣΘ Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για ΟΑΣΘ
Πρωτοβουλία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους της ΟΑΣΘ, με συνέπεια οι τελευταίοι να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, αφήνοντας ουσιαστικά τη Θεσσαλονίκη χωρίς αστικές συγκοινωνίες, επ' αόριστον, αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη αποφασίστηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη  στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κου Ανδρέα Νεφελούδη, ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Οργανισμού. Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να δοθεί ένα σαφές πρόγραμμα από την Διοίκηση του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Στην σύσκεψη θα πάρει μέρος και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κα. Θεοπίστη Πέρκα.

Η οφειλή προς τους 2.300 εργαζομένους, έχει ανέλθει στα 6,3 εκατ ευρώ, συνολικά. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ απαντώντας στη σημερινή πρωτοβουλία των εργαζομένων, κατέθεσε αγωγή ζητώντας να κηρυχθεί καταχρηστική η  επίσχεση εργασίας. Η ιδιότυπη στάση πληρωμών που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση του Οργανισμού, από τον Ιούνιο και μετά, έχει ως βάση της το επιχείρημα ότι παρουσιάζουν καθυστέρηση οι αντισταθμιστικές καταβολές από φορείς του δημοσίου. Το συγκεκριμένο επιχείρημα αντικρούει όμως, το υπουργείο Μεταφορών, που με επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποίησε ότι έχουν δοθεί έως και το μήνα Αύγουστο τα ποσά (73.283.121 εκατ ευρώ) που έπρεπε να λάβει ο ΟΑΣΘ, βάσει συμφωνίας. Επίσης έχει αποφασιστεί να δοθούν άλλα 15.680.387 εκατ ευρώ, που αφορούν το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Με βάση όλα τα παραπάνω, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, κατηγορεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για κακοδιαχείριση και σπατάλη. Επίσης, καταγγέλλεται ότι τέτοιου είδους διαδικασίες αποτελούν «μεθόδευση σκηνικού πολέμου και ψευδών εντυπώσεων, ενόψει ΔΕΘ»...