Οικονομία

Οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για τις επόμενες δράσεις της

Οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για τις επόμενες δράσεις της Οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για τις επόμενες δράσεις της
Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σειρά δραστηριοτήτων, για το χώρο των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης στο σχετικό ψήφισμα αναφέρεται ότι «δεν πρέπει να υπάρξει καμία «χαλάρωση» αλλά αντίθετα απαιτείται οργάνωση της δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να αντιμετωπιστεί η κυβερνητική επίθεση».

Μεταξύ αυτών που αποφασίστηκαν είναι:

- Στήριξη των κλαδικών κινητοποιήσεων που δρομολογούνται από Ομοσπονδίες αυτή την περίοδο (Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία κτλ).

- Συμμετοχή – στήριξη στο «Καραβάνι της Υγείας» που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη.

- Σύσκεψη Ομοσπονδιών την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

- Περιοδείες των μελών της Εκτελεστική Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από 7 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2016 σε εργασιακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα και τις Ομοσπονδίες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

– Πανελλήνια Συνδιάσκεψη στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2016 καθώς απαιτείται το γρηγορότερο δυνατό να διαμορφωθεί ο προσανατολισμός της πολιτικοσυνδικαλιστικής δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την επόμενη περίοδο.

- Πραγματοποίηση Πανεργατικής Γενικής Απεργίας με ευρύτερα παλλαϊκά χαρακτηριστικά μέσα στο επόμενο διάστημα με αιχμές απόκρουση των ανατροπών στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, της φορολογικής επιδρομής, των μειώσεων στις συντάξεις, των νέων ανατροπών στο Δημόσιο Τομέα (αξιολόγηση, κινητικότητα, νέα οργανογράμματα κτλ), των ιδιωτικοποιήσεων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Διεκδίκηση αυξήσεων στις αποδοχές μας

- Πρωτοβουλίες από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να πάρουν κινητοποιηθούν για να ακυρώσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για αξιολόγηση δομών και προσωπικού, για συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δημοσίου με τα νέα οργανογράμματα κτλ. Να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων για το θέμα αυτό ώστε να αξιοποιηθεί η θετική εμπειρία της Απεργίας – αποχής από τη διαδικασία αξιολόγησης του Μητσοτάκη.

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετοχή όλων των αντιφασιστικών – αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων και του Δήμου Κερατσινίου για τη διοργάνωση αντιφασιστικών κινητοποιήσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσα και ενόψει της συνεχιζόμενης δίκης της Χρυσής Αυγής.