Οικονομία

Νέα συγκέντρωση αύριο από τους συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας

Νέα συγκέντρωση αύριο από τους συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι – τραπεζοϋπάλληλοι της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, ζητώντας συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αιτία είναι η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μειώσει το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων που χορηγούνται στο συγκεκριμένο κλάδο συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να προκαλείται μείωση κατά 21%, ενώ οριοθετείται κατώτατο πλαφόν στα 620 ευρώ μικτά.

Από το συγκεκριμένο μέτρο θίγονται περίπου 11.000 συνταξιούχοι και η μείωση είναι πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή στην καταβολή του Νοεμβρίου. Παράλληλα, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας υπόκεινται και σε αναδρομικές παρακρατήσεις των συντάξεών τους, αφού η παραπάνω περικοπή έχει ως αφετηρία της την 1η Ιουνίου. Εάν γίνουν πράξη όσα εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος θα πρέπει οι συνταξιούχοι να καταβάλλουν έως το 10% από το σύνολο της «οφειλής» τους σε κάθε μία καταβολή σύνταξης που ακολουθεί.

Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και σήμερα συνταξιούχοι της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29. Όμως, δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο και έτσι η συγκέντρωση θα επαναληφθεί και αύριο.