Οικονομία

Διαμαρτυρία μηχανικών του ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρία μηχανικών του ΟΑΕΔ
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις εργασιακές τους σχέσεις οι δεκάδες μηχανικοί που έχουν μεταφερθεί από τον πρώην ΟΕΚ στον ΟΑΕΔ, επιδιώκει να αντιμετωπίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ).

Για το λόγο αυτό, απέστειλε επιστολή προς τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη, ζητώντας συνάντηση μαζί της το ταχύτερο δυνατό.

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί του ΟΑΕΔ – μέλη της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εστιάζονται στο γεγονός ότι αξιοποιούνται σε αντικείμενα εργασίας εντελώς διαφορετικά με τον κλάδο που έχουν σπουδάσει. Επίσης, έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία των κρίσεων και παρατηρείται το φαινόμενο υπάλληλοι απόφοιτοι λυκείου, να επιλέγονται ως προϊστάμενοι, όχι όμως και μηχανικοί, που είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με μέλη 17 πρωτοβάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ σε όλη τη χώρα και καλύπτει περίπου 10.000 Διπλωματούχους Μηχανικούς που εργάζονται στα υπουργεία, στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης και στα ΝΠΔΔ.