Οικονομία

Μαρινόπουλος: Αναμένεται η επίσημη συμφωνία - Καταρχάς «ναι» από το 60% των πιστωτών

Μαρινόπουλος: Αναμένεται η επίσημη συμφωνία - Καταρχάς «ναι» από το 60% των πιστωτών
Έχοντας εξασφαλίσει την «καταρχάς» συναίνεση από το 60% του συνόλου των πιστωτών και το 40% των ενέγγυων πιστωτών, το σχέδιο για τη διάσωση της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης προχωράει ολοταχώς και είναι θέμα μίας ή δύο ωρών να οριστικοποιηθεί το επίσημο κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης.

Με στόχο να κατατεθεί η συμφωνία εξυγίανσης στο δικαστήριο την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 ή το αργότερο μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, μένει να επιβεβαιωθεί επί του πρακτέου πόσοι από τους πιστωτές που συμφώνησαν «καταρχάς»για κούρεμα των απαιτήσεων που έχουν από τη Μαρινόπουλος κατά 50% θα υπογράψουν τελικά και το επίσημο κείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 (β και θ) του Πτωχευτικού Κώδικα (συμφωνία εξυγίανσης άμεσης επικύρωσης), απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των ενέγγυων πιστωτών (αφορά στις τράπεζες).

Ας σημειωθεί ότι αρκετοί από τους εμπορικούς προμηθευτές (πιστωτές) έδωσαν την αρχική συναίνεση αποστέλλοντας δικά τους έγγραφα (όχι στην ειδική φόρμα που απέστειλε ηPrice Water house Coopers) με τα οποία καθιστούν σαφές ότι θα συμφωνήσουν μόνο αφού δουν και μελετήσουν το επίσημο κείμενο.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα καταβληθούν άμεσα στους προμηθευτές τα υπόλοιπα που θα έχουν μεταφερθεί σε αυτήν, δηλαδή οι οφειλές μετά το «κούρεμα» κατά 50%, ενώ η νέα εταιρεία θα χρηματοδοτηθεί με 125 εκατ. ευρώ κεφάλαια που θα μπουν από τον Σκλαβενίτη και νέο ομολογιακό δάνειο 362 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση του Σκλαβενίτη.

Πάντως χθες καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η επωνυμία της νέας εταιρείας η οποία είναι «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία»με τη διακριτική ονομασία «Σκλαβενίτης» και μοναδικό μέτοχο την «I&Σ Σκλαβενίτης».

NETWORK