Οικονομία

«Προ των πυλών» η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα

«Προ των πυλών» η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα
Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται να κοστίσει περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που έχει εγγραφεί ήδη ως πρόβλεψη στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η εθελουσία αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου 2 εβδομάδες και αφού πρώτα προηγηθεί διοικητικό συμβούλιο που θα ανάψει το πράσινο φως.

Το χρονοδιάγραμμα φέρεται να θέλει την εθελουσία να ολοκληρώνεται πρίν τα Χριστούγεννα, ώστε η Τράπεζα να μπει στο 2017 με νέο μειωμένο αριθμό εργαζομένων.

Η πλειονότητα όσων βρισκόταν σε ώριμη συνταξιοδοτική ηλικία αποχώρησε με το προηγούμενο πρόγραμμα και το νέο πρόγραμμα θα απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων ενώ θα προσφέρει συγκεκριμένα κίνητρα ανά ηλικιακή ομάδα.

Πιθανόν είναι να παρέχεται πρόσθετο μπόνους για εργαζομένους καταστημάτων που προορίζεται να κλείσουν ή εργάζονται στην περιφέρεια.

Η ΕΤΕ σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2018 να έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της  κατά 2.100 άτομα, δηλαδή σε λιγότερους από 10.000 εργαζόμενους από τις 12.013 που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2016.

Τα κίνητρα που θα δοθούν σε όσους αποχωρήσουν θα είναι ανάλογα με αυτά των προγραμμάτων που υλοποίησαν πρόσφατα οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank και τα οποία πρόσφεραν ανώτατο ποσό αποζημίωσης και bonus στις 180.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΤΕ και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά στη συνταξιοδότηση.