Οικονομία

Γ. Κατρούγκαλος: Eυέλικτη εργασία, αντί για ομαδικές απολύσεις

Γ. Κατρούγκαλος: Eυέλικτη εργασία, αντί για ομαδικές απολύσεις
«Παράθυρο» για να υπάρξει μερική επιδότηση το μειωμένου ωραρίου, ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις, αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Εργασίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euro2day.gr ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων εκτιμώντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Υποστήριξε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό, ενώ επέμεινε ότι ο νεοσύστατος ΕΦΚΑ θα λειτουργήσει κανονικά την 1η Ιανουαρίου 2017, όπως έχει θεσμοθετηθεί.

Αναφορικά με τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι αφορούν μόνο το 10% των συνταξιούχων. Επίσης, παραδέχτηκε ότι τα ελλείμματα των ταμείων, «κρυφά και φανερά» ξεπερνούν το 9% του ΑΕΠ.

Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε ότι πρόκειται για μέτρο που έχουν υπερψηφίσει, εκτός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το Ποτάμι και η ΝΔ. Για το ζήτημα ενδεχόμενου «παγώματος» χρεών προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να συνδεθεί με την εξωδικαστική δυνατότητα διαγραφής τμήματος των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.