Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ο Καρυπίδης εκβιάζει εργαζόμενους

Υπουργείο Εργασίας: Ο Καρυπίδης εκβιάζει εργαζόμενους
Για αθλιότητες σε βάρος εργαζομένων, κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με την εταιρία «Καρυπίδης ΑΒΕΕ». Με μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε «εκβιαστική», σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, οι υπεύθυνοι της εταιρίας απαίτησαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν και να αποδεχτούν μείωση κατά 50% στα ποσά που τους χρωστάει η επιχείρηση.

Με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι εκεί είναι απλήρωτοι έως και 10 μήνες, είναι σαν η εταιρία να επεδίωξε να υπεξαιρέσει πέντε μήνες δουλειάς. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους ίδιους εργαζόμενους να υπογράψουν παράλληλα, νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μείωση κατά 40% στις αποδοχές τους…

Το υπουργείο Εργασίας με επίσημη ανακοίνωση, τονίζει ότι πρόκειται για ενέργειες μιας «απόλυτα παραβατικής εταιρίας» και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν «κανένα χαρτί υποταγής και ομηρίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης έδωσε προθεσμία πέντε ημερών στην εταιρεία για να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιό της για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, πριν προχωρήσει στις νόμιμες διοικητικές  κυρώσεις.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εκτός από τα δεδουλευμένα δέκα μηνών χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 30 εκατ. ευρώ.