Οικονομία

Υπ.Εργασίας: Ανάγκη για καλύτερη οργάνωση των ΚΔΑΠ

Υπ.Εργασίας: Ανάγκη για καλύτερη οργάνωση των ΚΔΑΠ
Την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας και της στέγασης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) σε όλη την Ελλάδα, επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας. Για το λόγο αυτό, ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στις σχολικές μονάδες όπου λειτουργούν ΚΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκινήσει διάλογο με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Δήμους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στα 549 ΚΔΑΠ που λειτουργούν πανελλαδικά, συμμετέχουν συνολικά 21.512 παιδιά. Από αυτά, τα 233 ΚΔΑΠ λειτουργούν εντός σχολικών μονάδων σε δύο βάρδιες (14:00 έως 18:00 και 18:00 έως-22:00) και δέχονται 10.497 παιδιά. Εκτός σχολείων λειτουργούν 316 ΚΔΑΠ που δέχονται 11.115 παιδιά.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι, τα ΚΔΑΠ «σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δομή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η λειτουργία τους δεν εμπλέκεται και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου. Αναμφισβήτητα όμως εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας».