Οικονομία

Η Φωτίου για ΚΕΑ 2017 και πληρωμή στην κάρτα σίτισης

Η Φωτίου για ΚΕΑ 2017 και πληρωμή στην κάρτα σίτισης
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κοινωνικής στήριξης και προστασίας των πολιτών που βρίσκονται σε ανέχεια. . Επίσης ενημέρωσε για τη τελευταία πληρωμή για την κάρτα σίτισης ότι θα γίνει εως τις 7 Φεβρουαρίου 2017

Οι αιτήσεις θα γίνουν στα ΚΕΠ τους Δήμους αλλά και ηλεκτρονικά στο keaprogram.gr με κωδικούς taxisnet

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα είναι δικαιούχοι όλων των δομών φτώχειας (κοινωνικά παντοπωλεία), θα έχουν μειωμένο κοινωνικό τιμολόγιο σε ηλεκτρικό, νερό, τόνισε η κ. Φωτίου στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε επίσης ότι  αυτόματα θα είναι δικαιούχοι και του ΤΕΒΑ και το παιδί τους θα δικαιούται voucher για τους παιδικούς σταθμούς. Το ΚΕΑ αφορά γύρω στις 700.000 κόσμο.

Τα ΚΕΠ είναι ήδη εκπαιδευμένα, είναι κατοχυρωμένα στη συνείδηση του πολίτη ως υπηρεσία που υποστηρίζει και βοηθάει τους πολίτες, τόνισε η κ. Φωτίου ενώ εκτίμησε ότι τα ΚΕΠ θα βοηθήσουν στο ΚΕΑ.

Όπως ενημέρωσε η αν. υπουργός Εργασίας την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και έως τις 7 του μήνα  θα δοθεί η κάρτα σίτισης για τελευταία φορά.

Δειτε επισης

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Αναλυτικός οδηγός για την αίτηση στο keaprogram

Η νέα απόφαση (ΦΕΚ) για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Ποιοι το δικαιούνται