Οικονομία

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Οι αιτήσεις σε αριθμούς (αναλυτικές οδηγίες)

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Οι αιτήσεις σε αριθμούς (αναλυτικές οδηγίες)
Μία εβδομάδα μετά την έναρξη των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα στις 16.00, 41.304 και απορρίφθηκαν 4.418. Αναλυτικά οδηγίες για την αίτηση στο keaprogram

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, από τις εγκεκριμένες αιτήσεις 61,5% υποβλήθηκαν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά από το σπίτι, 23,2% υποβλήθηκαν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και 15,3% στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 84.704.

Δυστυχώς, σημειώνει το υπουργείο, τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, αναμενόμενα, όμως, σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα τέτοιων διαστάσεων. Τώρα πια το σύστημα ανταποκρίνεται απολύτως ικανοποιητικά, κι έτσι οι συμπολίτες μας μπορούν απρόσκοπτα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ μέχρι χθες, σε μία εβδομάδα, είχαν εγκριθεί 25.000 αιτήσεις, σήμερα, σε μία μόνο ημέρα, εγκρίθηκαν 16.000.

Το υπουργείο Εργασίας ζητά από τους πολίτες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με ηρεμία και με τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε όσοι δικαιούνται πληρωμή ΚΕΑ για τον μήνα Φεβρουάριο και έχουν υποβάλει αίτηση να την λάβουν.

Δειτε οδηγιες για την αιτηση απο το keaprogram.gr