Οικονομία

ΠΟΣΕ ΙΚΑ: Εικόνες ντροπής στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ

ΠΟΣΕ ΙΚΑ: Εικόνες ντροπής στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ
Δεν έφεραν αποτέλεσμα οι συνεχείς προειδοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ προς το υπουργείο Εργασίας, για τα τεράστια προβλήματα και τις σοβαρές δυσλειτουργίες που «συνοδεύουν τα πρώτα βήματα του ΕΦΚΑ.»

Οι εργαζόμενοι στα Ταμεία κάνουν λόγο για έναν «Οργανισμό – τερατούργημα» και για καθημερινές «εικόνες ντροπής που εκτυλίσσονται στα υποκαταστήματα όλης της χώρας» και τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν οι ίδιοι. Διαρκώς προσπαθούν να δώσουν «εξηγήσεις για την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο προχωρά το μεγαλύτερο –υποτίθεται– στοίχημα για την κοινωνική ασφάλιση της χώρας».

Αντ’ αυτού, οι διοικούντες του υπουργείου Εργασίας, επιχειρούν κατά τους εργαζόμενους «με προφορικές εγκυκλίους και πίσω από κλειστές ερμητικά πόρτες να διοικήσουν τον μεγαλύτερο Οργανισμό της Ελλάδας».

Οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι «οι σκηνές που εκτυλίσσονται στα μητρώα του ΕΦΚΑ ανά την Ελλάδα δεν είναι μιντιακός θόρυβος. Είναι βαθιά θλιβερές και ιδιαίτερα ανησυχητικές (Αλεξάνδρας, Παγκράτι, Πάτρα, Αγία Σοφία, κλπ.)». Κάνουν λόγο, δε, για επιβεβαίωση όλων των ανησυχιών, των διαπιστώσεων και των καταγγελιών τους, παρά τις κατηγορίες που πρόσφατα τους φόρτωσε η Διοίκηση περί «παραπληροφόρησης» και «διαστρέβλωσης» της πραγματικότητας.»

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ επιμένει ότι «δυόμιση μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ παίρνουν σάρκα και οστά με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο οι φόβοι τους οποίους εγκαίρως και επανειλημμένα», είχαν εκφράσει στην πολιτική ηγεσία και στη Διοίκηση.
Καταλήγοντας, οι συνδικαλιστές διαπιστώνουν ότι οι διοικούντες «αντί όμως να ακολουθήσουν την πολιτική της ανοιχτής πόρτας, αντί να διαβουλευτούν, να ακούσουν, να εκμεταλλευτούν την πείρα των ανθρώπων που έχουν ζυμωθεί στην κοινωνική ασφάλιση δεκαετίες τώρα, επέλεξαν να Διοικούν και να διαμορφώνουν πολιτικές πίσω από κλειστές πόρτες. Και δεν φτάνει που κλείνουν ερμητικά τις πόρτες τους. Κλείνουν και τα αυτιά τους»...