Οικονομία

Μαύρα μαντάτα έφερε ο Στουρνάρας στον Μητσοτάκη - Τι είπε για «κλίμα» και Τράπεζες

Μαύρα μαντάτα έφερε ο Στουρνάρας στον Μητσοτάκη - Τι είπε για «κλίμα» και Τράπεζες
Του Γιάννη Χρηστάκου Για την κατάσταση της οικονομίας και ιδιαίτερα των ελληνικών Τραπεζών συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας στο γραφείο του κεντρικού τραπεζίτη.

Τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της ΝΔ για την ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας, ιδιαίτερα το πρώτο δίμηνο του 2107.

Ο κ. Στουρνάρας μετέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ την εικόνα που έχει και για τον Μάρτιο η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, είναι εξίσου ανησυχητική. Ωστόσο, εκείνο που προκύπτει από την συνάντηση είναι το «κλίμα» που εισπράττει ο κ. Στουρνάρας από τους διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, αλλά και τους άμεσα εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα για τις σίγουρες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, ακόμα και αν υπάρξει άμεσα συμφωνία.

Όλα όσα είχαν καταγραφεί για την διαχείριση των δανείων, τα αποθεματικά και οι εκροές, τώρα έχουν ανατραπεί, με αποτέλεσμα ενώ θα έπρεπε σήμερα οι Τράπεζες να απολαμβάνουν και τα προνόμια της ποσοτικής χαλάρωσης να οδηγούνται εκ νέου στον γκρεμό.