Πολιτική

Τα τύμπανα της διάσπασης ηχούν στην Κουμουνδούρου

Τα τύμπανα της διάσπασης ηχούν στην Κουμουνδούρου
Βαθαίνει το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς, μετά τη μεταφορά της έντασης στο επίπεδο των Οργανώσεων Μελών τις προηγούμενες μέρες, πλέον στην καθημερινότητα του κόμματος έχουν προστεθεί οι εκατέρωθεν αναφορές για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου φορέα από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα, συνεχίζεται το σερί των καταδικαστικών αποφάσεων για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, με την Πολιτική Γραμματεία να αποδοκιμάζει την προσωπική διαδικτυακή πλατφόρμα του, τις αναφορές του σχετικά με 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εργάζονται στην Κουμουνδούρου, την προσπάθεια του κασσελακικού στρατοπέδου να σπάσει η απαρτία στη συνεδρίαση της ΚΕ και τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν το Σάββατο έξω από τον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ, καθώς και σε Οργανώσεις Μελών (Άγιος Δημήτριος και Καλλιθέα) κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Απαξιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχει ανταγωνισμό το δικό του κόμμα

Ωστόσο, αυτό που πλέον γίνεται πλέον ξεκάθαρο από την πλευρά της πλειοψηφίας είναι ότι αποκρυσταλλώνεται η κατηγορία προς τον Στέφανο Κασσελάκη πως σκοπεύει να φτιάξει δικό του κόμμα, αφού πρώτα απαξιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να έχει λιγότερο ανταγωνισμό. Σύμφωνα, με πληροφορίες, σε αυτή την εκτίμηση, στην οποία συνέτειναν με τις αναφορές τους στην ΠΓ οι Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπολος και Κατερίνα Νοτοπόυλου, φαίνεται να συμφωνεί πλέον και ένα μεγάλο κομμάτι των «ενδιαμέσων».

Θα αποχωρήσουμε, αν αποκλειστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Νερό στον μύλο αυτής της πλευράς έριξαν, εξάλλου, χθες δύο στελέχη της κασσελακικής μεριάς, τα οποία πάντως δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν κινήθηκαν απλώς εκτός γραμμής, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη ή αν έφεραν στην επιφάνεια πραγματικές σκέψεις του ευρύτερου στρατοπέδου τους. Συγκεκριμένα, οι Πέτρος Παππάς και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ξεκαθάρισαν ότι, σε περίπτωση αποκλεισμού της υποψηφιότητας Κασσελάκη, τόσο οι ίδιοι όσο και μεγάλο μέρος του κόμματος αναμένεται να αποχωρήσουν από την Κουμουνδούρου.

Η έκρηξη Πολάκη εναντίον Κασσελάκη

Επιπλέον, οι εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμοί για τον Στέφανο Κασσελάκη από τον Παύλο Πολάκη, μοιάζουν να προεξοφλούν την αποχώρηση του πρώτου από την Κουμουνδούρου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Χανιώτη βουλευτή, μέχρι πριν λίγες μέρες ότι θέλει να τον κερδίσει και όχι να τον αποκλείσει. Η, δε, πρώτη χλιαρή αντίδραση από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον φανερώνει ότι ακόμη δεν είχε ενημερωθεί για τις δηλώσεις, οπότε δεν αποκλείεται να δοθεί συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, μετά από αυτές τις δηλώσεις μοιάζει αδύνατο τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα να παραμείνουν για πολύ ακόμη στο ίδιο κόμμα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί πιθανότατα θέμα αναβολής Συνεδρίου

Η πορεία, λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ προς μια ενδεχόμενη διάσπαση φαίνεται να καθίσταται ολοένα και πιο αναπόδραστη. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να λειτουργήσει επίσης και το ενδεχόμενο μετάθεσης του Έκτακτου Συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, του Dnews, η συζήτηση για αυτό το ζήτημα, για το οποία έχει μιλήσει δημόσια μόνο ο Χρήστος Σπίρτζης, είναι εξαιρετικά πιθανό να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα.