Οικονομία

Η Τρόικα θέλει μείωση του μισθού των εμποροϋπαλλήλων κατα 32%

Η Τρόικα θέλει μείωση του μισθού των εμποροϋπαλλήλων κατα 32%
Η Τρόικα θέλει μείωση του μισθού των εμποροϋπαλλήλων κατα 32% Σε διαπραγμάτευση θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο κατώτατος μισθός των εμποροϋπαλλήλων, με στόχο τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους σε ποσοστό έως 13%.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρε ότι η τρόικα ζητά μείωση του μισθού των εμποροϋπαλλήλων σε ποσοστό 32%, αλλά ότι εκείνος προσπαθεί να κρατήσει το ποσοστό στο 13%, προτείνοντας μείωση του εισαγωγικού μισθού από τα 863 στα 751 ευρώ.

Το θέμα άνοιξε με δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ και όπως ανέφερε αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.  

Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ, αναμένεται να στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με σχετική έρευνα, έχουν απολέσει το 45% των πωλήσεών τους και το 86% των κερδών τους.