Οικονομία

Ποιοι απεργούν για την εργατική Πρωτομαγιά

Ποιοι απεργούν για την εργατική Πρωτομαγιά
Σήμερα  θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και οι ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για σήμερα Δευτέρα, 1η Μαΐου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο μία ώρα νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία και αριστερές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Μουσείο.

Τα λεωφορεία δεν θα εκτελούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως της λήξη της βάρδιας.Ακινητοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα Τρόλεϊ.

Στις 8πμ) έληξε η στάση εργασίας των εργαζομένων στον ηλεκτρικό.

Μετρο- τραμ θα λειτουργούν κανονικά, ωστόσο, τα δρομολόγια του Μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Επομένως, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ επομένως κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων απέναντι στα νέα μέτρα. Γενική απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου -την 44η από το 2010- προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, που μετείχαν σε σύσκεψη για τον συντονισμό της 24ωρης απεργίας, δήλωσαν ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.

Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.