Οικονομία

Ομαδικές απολύσεις στο Elouda Breeze

Ομαδικές απολύσεις στο Elouda Breeze
Την ομαδική απόλυση 17 εργαζόμενων στο ξενοδοχείο Elouda Breeze κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ – ΥΤΕ).

Με επίσημη ανακοίνωση η Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι η «περιφερειακή οργάνωση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης «Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Λασιθίου» κοινοποίησε καταγγελία ομαδικών απολύσεων 17 εργαζομένων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο».

Το Elouda Breeze ανήκει στον όμιλο Vita Hotels που όπως επισημάνει η ΠΟΕΕ – ΥΤΕ «είναι συμφερόντων κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη ο οποίος τυγχάνει και εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης».

Σημειώνεται ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι είχαν συστήσει επιχειρησιακό σωματείο και κατά την Ομοσπονδία «αντιδρούσαν στη μείωση των μισθών και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους που προέβαινε η επιχείρηση». Η ΠΟΕΕ – ΥΤΕ ζητάει από την επιχείρηση να επαναπροσληφθούν οι απολυθέντες, ενώ παράλληλα καλεί το υπουργείο Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς «να επιβάλλουν τα δέοντα».