Οικονομία

Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου

Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου
Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου, επικύρωσε η ΑΔΕΔΥ στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε η συμμετοχή και του δημόσιου τομέα στην απεργιακή κινητοποίηση, με την επισήμανση ότι η ημερομηνία θα τροποποιηθεί άμεσα εάν η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση της ΓΣΕΕ, δημιουργώντας έτσι ένα κοινό «μέτωπο» ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση υπέγραψε ουσιαστικά με τους θεσμούς ένα τέταρτο μνημόνιο, «ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ότι έχει  απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων». Με τα νέα αυτά μέτρα «η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μια ακόμα φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαϋλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους. Παίρνει μέτρα 447 εκατ. ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι η «συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση».

NETWORK