Οικονομία

Στεφανίδης: Δικαιώθηκε ο ΟΑΣΘ για οφειλές του ελληνικού δημοσίου

Στεφανίδης: Δικαιώθηκε ο ΟΑΣΘ για οφειλές του ελληνικού δημοσίου
Ικανοποιημένος με την απόφαση της διαιτησίας, που σήμερα εκδίκασε την προσφυγή του ΟΑΣΘ για οφειλές του ελληνικού δημοσίου, ύψους 14,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν την εκκαθάριση του 2014, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης

 "Με τη σημερινή απόφαση της διαιτησίας, ο οργανισμός δικαιώθηκε", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας: "αν και δεν κερδίσαμε όλο το ποσό που διεκδικούμε, ωστόσο με την απόφασή της η διαιτησία αναγκάζει το ελληνικό δημόσιο να δώσει στον ΟΑΣΘ το ποσό που ελπίζαμε ότι θα πάρουμε". Ερωτηθείς για το ακριβές ποσό που κέρδισε σήμερα ο ΟΑΣΘ, ο κ. Στεφανίδης είπε: "αύριο θα μπορώ να πω με ακρίβεια το ποσό που μας αναγνωρίστηκε, σημαντικό μέρος του οποίου θα διατεθεί για την αποπληρωμή των οφειλών στους εργαζομένους". Να σημειωθεί, ότι ο οργανισμός αναμένεται να καταθέσει και νέα προσφυγή στη διαιτησία, διεκδικώντας από το ελληνικό δημόσιο ποσά ύψους 47 εκατ. ευρώ για το 2015 και 52 εκατ. ευρώ για το 2016, όπως επανέλαβε ο κ. Στεφανίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε "ο οργανισμός εργάζεται ανελλιπώς τα τελευταία 60 χρόνια, με γνώμονα το καλό του επιβάτη. Έχει δε κερδίσει και παγκόσμια βραβεία για τις υπηρεσίες του".

Σε πιο σκληρή γραμμή οι δηλώσεις του προέδρου του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: "Ο ΟΑΣΘ δεν έχει αποτύχει στο έργο, αλλά ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, που με την αδιαφορία του οδηγεί εσκεμμένα στην πτώχευση τον οργανισμό με σκοπό να υλοποιήσει το κρυφό του πλάνο για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη".

Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του υπουργού Μεταφορών από τη Θεσσαλονίκη, ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΣΑΣΘ και του ΟΑΣΘ θα μεταφερθούν στον νέο φορέα που θα δημιουργηθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ο κ. Τσερμενίδης τόνισε: "Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον κ. Σπίρτζη και στα λεγόμενά του".

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, Τετάρτη ή Πέμπτη, θα γίνει συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. "Είμαστε απλήρωτοι δύο μήνες, για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ έχουμε να λαμβάνουμε και το δώρο του Πάσχα", είπε, προσθέτοντας ότι "δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα".