Οικονομία

Αυξάνονται σε 5596 προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ για το 2013

Προσλήψεις συμβασιούχων 2013 Προσλήψεις συμβασιούχων 2013
Αυξάνονται σε 5596 προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ για το 2013 Αυξάνεται ο μέγιστος δυνατός αριθμός για προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ από 4096 προσλήψεις που προέβλεπε προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση σε 5596 προσλήψεις αυξημένες κατά 1500.

Συμφωνα με ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr αυξάνεται ο αριθμός των εγκρίσεων κατα 1500 προσλήψεις συμβασιούχων ( ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) αλλά και συμβάσεων μίσθωσης έργου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ι Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Χ Σταικούρα   .

Η προηγούμενη κοινή απόφαση του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδης και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταικούρα καθόριζε ώς μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των προσλήψεων συμβασιούχων (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) ή συμβάσεων έργου με τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2013 σε 4.090 άτομα συνολικά.

Οι δύο υπουργοί είχαν συμφωνήσει επίσης όπως δημοσιεύει το dikaiologitika.gr  στην περίπτωση που ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για να καλύψει συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων πηγών συγχρηματοδότησης, να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης του αριθμού ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή τους, με στόχο την άρτια λειτουργία ιδίως των κοινωνικών δομών αλλά και την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.