Οικονομία

Γραφείο υποστήριξης αγροτικής παραγωγής λειτουργεί στο δήμο Ζίτσας

Γραφείο υποστήριξης αγροτικής παραγωγής λειτουργεί στο δήμο Ζίτσας
Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής λειτουργεί καθημερινά στο δήμο Ζίτσας, στο χώρο του δημαρχείου, στην Ελεούσα. 

Στόχος της λειτουργίας του Γραφείου  είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των αγροτοκτηνοτρόφων  και η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο δήμο,  η υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής, αλλά και η ενημέρωση για προγράμματα που ενισχύουν σημαντικά τους νέους αγρότες με επιδοτήσεις που δίνουν «ανάσα» στα πρώτα τους βήματα.

Επίσης μέσα από την σχετική ιστοσελίδα του δήμου http://www.zitsa.gov.gr/news/agrotika-temata-29, δίνεται η δυνατότητα για εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Η προσπάθεια στήριξης του αγροτικού κόσμου γίνεται και με παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για ζητήματα που απασχολούν (δασικοί χάρτες, μέτρα στήριξης των αμπελουργικών ζωνών κ.α.). Ταυτόχρονα όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος σε ημερίδα για το πρόγραμμα νέων γεωργών, τα Σχέδια Βελτίωσης και τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τ.Κ. Ζίτσας, ο δήμος έχει έτοιμες τις μελέτες που αφορούν δύο έργα οδοποιίας για να κατατεθούν μόλις ξεκινήσει η υποβολή των προτάσεων στο πρόγραμμα «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Π.Α.Α. 2014-2020». «Ελπίζουμε να βοηθήσουμε  έτσι τους κτηνοτρόφους-πτηνοτρόφους και τους αμπελουργούς να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις μονάδες και τις καλλιέργειές τους» τόνισε και διαβεβαίωσε «πως η Δημοτική Αρχή θα στηρίζει πάντα όπου και όσο μπορεί την προσπάθεια των ανθρώπων που μοχθούν».