Οικονομία

Περιφέρεια Αττικής 170 προσλήψεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Περιφέρεια Αττικής 170 προσλήψεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Περιφέρεια Αττικής 170 προσλήψεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας Συνολικά, 170 ωφελούμενοι θα απασχοληθούν στην Περιφέρεια Αττικής μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την κάλυψη 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Συνολικά, μαζί με τους Δήμους θα προσληφθούν από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2.200 περίπου άτομα σε όλο το νομό Αττικής.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
    Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
    Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
    Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται να ακολουθήσουν και νέες προσκλήσεις στο άμεσο διάστημα για την πρόσληψη ωφελουμένων ποικίλων ειδικοτήτων στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.