Οικονομία

Συνάντηση Κονιόρδου με εκπροσώπους των σωματείων του ΥΠΠΟΑ

Συνάντηση Κονιόρδου με εκπροσώπους των σωματείων του ΥΠΠΟΑ
«Ο διορισμός προέδρου στο ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Στις κύριες προτεραιότητες του ΤΑΠΑ θα είναι ο εκσυγχρονισμός του και η κατάρτηση του Οργανισμού».

Τα παραπάνω ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Κονιόρδου, κατά τη συνάντηση που είχε (χτες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου) με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ του ΤΑΠΑ, του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.), του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και εργαζομένους του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

«Αναφορικά με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ειπώθηκε ότι εξετάζεται η ένταξη του προσωπικού του και του βρεφονηπιακού σταθμού στο ΥΠΠΟΑ. Η χρηματοδότησή του, όπως έχει επανειλημμένα και δημόσια εκφραστεί, στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του για τις οποίες θα γίνεται ουσιαστικός έλεγχος, και όχι σε ποσοστιαία βάση, όπως συνέβαινε στο παρελθόν» ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, καταλήγοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «αναμένει το τελικό πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε και πως «τυχόν ευθύνες θα αναζητηθούν άμεσα και εστίες διαφθοράς και διαπλοκής δεν θα επιτραπούν».

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των σωματείων του ΥΠΠΟΑ «αιτήθηκαν ενώπιον της υπουργού την τοποθέτηση προέδρου στο ΤΑΠΑ, την άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, για να μην διακοπεί η μισθοδοσία των εργαζομένων και η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού». Επίσης, επεσήμαναν ότι «το προεδρείο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας λήγει στις 24/11/2017».
Καταγγελία του προέδρου της ΠΕΥΦΑ.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), Ιωάννης Μαυρικόπουλος, κατήγγειλε ότι στην παραπάνω συνάντηση, στην οποία συμμετείχε με τη θεσμική του ιδιότητα, «εντελώς αναίτια και εκτός θέματος, η υπουργός απευθυνόμενη προς το πρόσωπό μου, μου δήλωσε πως είναι δέκτης καταγγελιών για τέλεση πειθαρχικών και άλλων αδικημάτων από αρχαιοφύλακες».

Όπως συνεχίζει στην ανακοίνωση, ο ίδιος απάντησε πως «εφόσον υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες όφειλε ήδη να τις έχει αποστείλει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και όπου αλλού απαιτείται», ενώ ταυτόχρονα ζήτησε «να αποστείλει εντός 2 ωρών τις καταγγελίες στα γραφεία της ΠΕΥΦΑ». Η απάντησή της κ. Κονιόρδου, όπως υποστήριξε ο κ. Μαυρικιόπουλος, ήταν πως οι «"καταγγελίες" ήταν προφορικές και όχι γραπτές».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός ανέφερε για το θέμα ότι υπάρχουν αρνητικά παραδείγματα, τα οποία δημιουργούν άσχημη εικόνα στον κλάδο, έναν κλάδο ο οποίος προσφέρει σημαντικό έργο, και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους για την αντιμετώπισή τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ