Οικονομία

1500 άνεργοι στη κατάρτιση των βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά

1500 άνεργοι στη κατάρτιση των βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά
1500 άνεργοι στη δράση κατάρτισης των βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά 1500 έφτασαν οι άνεργοι και επαπειλούμενοι άνεργοι που συμμετείχαν στη δράση κατάρτισης ανέργων των βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά.

Χίλιους πεντακόσιους ανέργους και επαπειλούμενους ανέργους, κυρίως της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Πειραιά, κινητοποίησε η Πράξη "Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για ανέργους και επαπειλούμενους ανέργους των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης/επανακατάρτισης, με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων" και με φορέα διαχείρισης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με όλους τους φορείς με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στη βιομηχανική περιοχή του Πειραιά: «Το Ε.Β.Ε.Π. έχει προτάσεις και πιστεύει πως δεν είναι ποτέ αργά για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, που σύμφωνα με μελέτες, έχει την δυναμική προσφοράς άνω των 10 δισ ευρώ ετησίως στην ελληνική οικονομία, αλλά και άνω των 30.000 θέσεων εργασίας. Είναι γνωστή η πεποίθηση των μελών του Ε.Β.Ε.Π., ότι ο Πειραιάς έχει όλες τις δυνατότητες να είναι στην πρώτη γραμμή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας της χώρας με σύγχρονο περιεχόμενο, σταθερές βάσεις, αποδοχή και συμμετοχή της κοινωνίας. Η θέση μου είναι ότι η ανάπτυξη θα έρθει και πάλι από τη θάλασσα».

Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Α’ ΕΥΣ του υπουργείου Ανάπτυξης, Γ. Λυπιρίδης, εκπροσωπώντας τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Γ. Γιαννούση, αφού τόνισε τα πλεονεκτήματα του Προγράμματος ανέφερε ότι «Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8 εκατ. Ευρώ, υλοποιήθηκε με επιτυχία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και έδωσε τη δυνατότητα στους ωφελούμενους ανέργους να καταρτιστούν σε ειδικότητες αιχμής».