Οικονομία

«Σταματήστε τώρα την πώληση» λένε οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

«Σταματήστε τώρα την πώληση» λένε οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής
Να σταματήσει άμεσα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας.

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της εταιρίας χαρακτηρίζει, με επίσημη ανακοίνωση, πλήρως «αφερέγγυο και αναξιόπιστο τον υποψήφιο επενδυτή EXIN Group». Το ΔΣ του Συλλόγου ζητάει την παρέμβαση της κυβέρνησης έτσι ώστε να ελεγχθεί η διαδικασία και να καταλογιστούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Θεωρεί μάλιστα ότι το ζήτημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε «διακυβεύεται πλέον η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας».

Οι εργαζόμενοι επιτίθενται προσωπικά και κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Φραγκιαδάκη, ζητώντας να «αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες», για το δυσάρεστο αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης. Επίσης, δεν παραβλέπουν να «βάλουν στο κάδρο» και τους συμβούλους πώλησης, δηλαδή τη Morgan Stanley και τη Goldman Sachs, οι οποίες είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υποψήφιων εταιριών.

Το Δ.Σ. καλεί τέλος και την Τράπεζα της Ελλάδος να διασφαλίσει - ως οφείλει με την ιδιότητα της εποπτεύουσας αρχής - την απρόσκοπτη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής κρατώντας μακριά «επιχειρηματικά παιχνίδια» και επιβλαβείς πρακτικές για τα συμφέροντα της Εταιρίας.

NETWORK