Οικονομία

24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι

24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη 29 οι Σύλλογοι και τα Σωματεία «Βοήθεια στο Σπίτι», με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κύριο αίτημα την οριστική διασφάλιση τόσο του προγράμματος, όσο και των εργαζομένων σ΄ αυτό.

Θα προηγηθεί στάση εργασίας την Τετάρτη 21 Μαρτίου, από τις 11:00 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου με κατά νομό κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ενημέρωση των πολιτών , συλλογή υπογραφών υπέρ της θεσμοθέτησης του «Βοήθεια στο Σπίτι» και της επίλυσης του εργασιακού προβλήματος των εργαζομένων.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητούν:

Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου.

Καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων που τους οφείλονται καθώς η χρηματοδότηση της νέας παράτασης ξεπέρασε κάθε προηγούμενη καθυστέρηση.
Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.

Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων και που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του «Βοήθεια Στο Σπίτι».
Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον 15ετίας με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

NETWORK